Scroll to top
Please assign a menu to the primary menu location

Donează 3,5%

CINE POATE REDIRECŢIONA 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT?

Orice contribuabil care a obținut venituri din salarii și asimilate salariilor, pensii sau venituri din activități independente (ex: chirii, PFA etc.) poate dispune direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală ‒ asociație, fundație etc. ‒ dorește (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). Practic, în acest fel, dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta.

Dacă doriți să sprijiniți activitatea Fanzin prin redirecționarea a 3,5% din acest impozit plătit statului pentru veniturile din anul 2019, vă rugăm să urmați pașii de mai jos, până la data de 25 mai 2020.

PASUL 1: COMPLETEAZĂ FORMULARUL 230

Descarcă mai jos formularul în format PDF și completează-l de mână, cu majuscule, doar la secțiunile:

  • Date de identificare contribuabil

  • Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani (dacă dorești ca decizia de redirecţionare să rămână valabilă și pentru anul următor)

  • Semnătură contribuabil

PASUL 2: SEMNEAZĂ FORMULARUL 230

După ce ai descărcat formularul imprimă-l și semnează-l la secțiunea “Semnătură contribuabil”.

PASUL 3: TRIMITE FORMULARUL

Odată ce ai completat formularul 230, alege una din următoarele metode de depunere:

  • la sediul Asociației Fanzin

Depune formularul completat la sediul din Brașov (Str. Octavian Goga nr. 9, bl. 290, sc. A+B+C, parter, Brașov) fie personal, fie prin poștă. Noi îl vom depune ulterior la direcţia fiscală de care aparţii în numele tău.

  • la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Depune formularul completat la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a localităţii de domiciliu, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate. (vezi lista adreselor ANAF la care poți depune formularul)

  • Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică.

Data limită a depunerii formularului la administrația financiară este 25 mai 2020

Vă mulțumim pentru susținere!